Affiliate marketing

Affiliate marketing

Affiliatie marketing vormt een laag risico voor de ondernemer en biedt kansen om het succes van de website te vergroten. U betaalt uitsluitend voor bezoekers die daadwerkelijk een vastgestelde actie verrichten, zoals een online aankoop of prijsopgave. U betaalt een percentage van de verkoop of een vaste vergoeding aan de zogenoemde publisher. Publishers zijn website eigenaren die een product of dienst promoten van bedrijven tegen een vergoeding. Het affiliatenetwerk faciliteert de samenkomst tussen publishers en uw bedrijf. Het is echter ook mogelijk om zelf een affiliatenetwerk te beheren, voor grote bedrijven kan dit financieel aantrekkelijker zijn.

Doelstelling & Meetpunten

Begin met het vaststellen van een doel op de website. Bepaal vervolgens de vergoeding die publishers krijgen. Het affiliatesysteem houdt bij wanneer een bezoeker een klant wordt en geeft dit door aan het affiliatenetwerk.

Pakkend beeldmateriaal

Publishers plaatsen niet zomaar een link of advertentiemateriaal van uw bedrijf. Het is afhankelijk van de concurrentie wat het bedrag per conversie is, wat het conversiepercentage is, het beschikbare advertentiemateriaal en of een publisher bereid is om het materiaal te plaatsen. De publisher kijkt naar de uiteindelijke opbrengsten die hij kan ontvangen.

Stel, adverteerder A bedrukt visitekaartjes en wil graag meer offerteaanvragen ontvangen, hij heeft een mooi aanbod en biedt 4 euro per conversie. Adverteerder B drukt boeken en geeft 6 euro per conversie. Als adverteerder A 40 conversies binnenhaalt via de affiliatewebsite en adverteerder B 25, verdient de publisher meer aan adverteerder A. De adverteerder haalt meer opdrachten binnen dan adverteerder B. Uw aanbod moet dus voor zowel uw klant als de publisher aantrekkelijk zijn.

Door gebruik te maken van professioneel advertentiemateriaal en een aantrekkelijk aanbod voor de bezoekers van de website van de publisher is de kans groter dat de publishers bereid zijn een bijdrage te leveren aan uw doelstelling. Creative ICT helpt u bij het bepalen van een bedrag per conversie en ontwikkelt professioneel advertentiemateriaal voor uw bedrijf.

Ga nu Succesvol Online

Wij nemen binnen 1 werkdag contact op

Bas Janssen
Founder & CEO
085 - 4011 069
Creatieve projecten

Bekijk hier een overzicht van onze meest recent opgeleverde projecten

9+
Jaar ervaring
20+
Creatieve specialisten