Affiliatie marketing - Alleen kosten bij inkomsten - CreativeICT 
Affiliate marketing

Affiliatie marketing vormt een laag risico voor de ondernemer en biedt kansen om het succes van de website te vergroten. U betaald uitsluitend voor bezoekers die daadwerkelijk een vastgestelde actie verrichten, zoals een online aankoop of prijsopgave. U betaalt een percentage van de verkoop of een vaste vergoeding aan de zogenoemde publisher. Publishers zijn website eigenaren die een product of dienst promoten van bedrijven tegen een vergoeding. Het affiliate netwerk faciliteert de samenkomst tussen publishers en uw bedrijf. Het is echter ook mogelijk om zelf een affiliate-netwerk te beheren, voor grote bedrijven kan dit financieel aantrekkelijker zijn.

Doelstelling & Meetpunten

Begin met het vaststellen van een doel op de website. Bepaal vervolgens de vergoeding die publishers krijgen. Het affiliatesysteem houdt bij wanneer een bezoeker een klant wordt en geeft dit door aan het affiliatenetwerk.

Pakkend beeldmateriaal

Publishers plaatsen niet zo maar een link of advertentiemateriaal van uw bedrijf. Het is afhankelijk van de concurrentie het bedrag per conversie, het conversiepercentage en het beschikbare advertentiemateriaal of een publisher bereidt is om het materiaal te plaatsen. De publisher kijkt naar de uiteindelijke opbrengsten die hij kan ontvangen.

Stel adverteerder A bedrukt visitekaartjes en wil graag meer offerte aanvragen ontvangen, hij heeft een mooi aanbod en bied 4 euro per conversie. Adverteerder B drukt boeken en geeft 6 euro per conversie. Als adverteerder A 40 conversies binnenhaalt via de affiliate website en adverteerder B 25, verdient de publisher meer aan adverteerder A. De adverteerder haalt meer opdrachten binnen dan adverteerder B. Uw aanbod moet dus voor zowel uw klant als de publisher aantrekkelijk zijn.

Door gebruik te maken van professioneel advertentiemateriaal en een aantrekkelijk aanbod voor de bezoekers van de website van publisher is de kans groter dat publisher bereid zijn een bijdrage te leveren aan uw doelstelling. CreativeICT helpt u bij het bepalen van een bedrag per conversie en ontwikkelen professioneel advertentiemateriaal voor uw bedrijf.

Creatieve projecten

Bekijk hier een overzicht van onze meest recent opgeleverde projecten

7+
Jaar ervaring
20+
Creatieve specialisten
400+
Klanten
800+
Projecten