Rabobank webshop | E-commerce Case | Maatwerk Magento webshop
Eigen valuta: Kerstcoins

Al jarenlang wordt er een Kerstmarkt georganiseerd door de Rabobank. Op deze Kerstmarkt kunnen de medewerkers van de bank ‘gratis shoppen’ met muntjes, bij lokale leveranciers die door de Rabobank geselecteerd zijn. Veelal zijn dit ook klanten van de Rabobank. Om mee te gaan met de tijd heeft de Rabobank sinds 2016 besloten niet langer offline, maar online de Kerstmarkt te organiseren.

Creative ICT heeft de webshop voorzien van een nieuwsbrief template, waarin de medewerkers persoonlijk uitgenodigd worden om de webshop te bezoeken. In de e-mail wordt ook automatisch een gebruikersnaam en wachtwoord meegestuurd, zodat er ingelogd kan worden op de omgeving.

Vanuit deze omgeving hebben alle medewerkers in plaats van geld 100 Kerstcoins tot hun beschikking om uit geven. De Kerstcoins kunnen worden gebruikt voor producten, kunnen worden weg gegeven aan een collega, of kunnen worden gedoneerd aan een goed doel.

Efficiënte import & export van leveranciers

In de webshop van Rabobank worden o.a. producten aangeboden van Breukers Dranken, Gastronivo Vaneker, Il Cuoco, Robitx, HEMA, Broodbode en Bakker Oonk. Alle leveranciers hebben de producten en bijbehorende afbeeldingen handmatig aangeleverd. Met een efficiënt import script konden de producten snel geïmporteerd worden in de Magento omgeving.

Per leveranciers worden de voorraad opgeslagen en beperkt in de webshop. Zodra de voorraad niet langer voldoende is, verdwijnt het product automatisch uit de webshop. Zodra de periode voorbij is dat er besteld kan worden, kan er met een handig overzicht een export gedraaid worden van de bestelde producten per leveranciers. Rabobank kan dit vervolgens uitzetten bij de verschillende leveranciers, zodat de bestellingen verstuurd kunnen worden.

Creatieve projecten

Bekijk hier een overzicht van onze meest recent opgeleverde projecten

7+
Jaar ervaring
20+
Creatieve specialisten
400+
Klanten
800+
Projecten