Vetinal

De online apotheek voor dieren.

De klant

Vetinal is een online apotheek voor dieren. Met haar grote aanbod aan genees- en gezondheidsproducten voor o.a. honden, paarden en katten geeft Vetinal dierenliefhebbers een online assortiment dat snel beschikbaar is. Vetinal werkt nauw samen met veel dierenartsen.

Vetinal is een voorloper in haar segment en levert haar producten binnen één werkdag bij haar klanten af.

Doelstelling

Een vernieuwend jasje binnen de huisstijl van Vetinal geïntegreerd met moderne techniek die future proof is. Voor de ontwikkeling van de webshop is voor Magento gekozen, gezien de uitgebreide mogelijkheden die het platform biedt en de gewenste boekhoudkoppeling met AFAS.

Aanpak

Voordat er begonnen is aan het project is er een analyse gemaakt van de huidige situatie. Er was reeds een webshop aanwezig, gebouwd in Concrete5. De webshop structuur en de opbouw van de catalogus binnen de webshop is ontleed en gebruikt voor de nieuwe Magento structuur. Op basis hiervan is de projectplanning gemaakt.

Magento webshop set-up & inrichting
Er is gebruikt gemaakt van Magento 1. De reden hiervan is dat Magento 2 alleen nog in beta versie beschikbaar was en hierdoor geen stabiele uitkomst kon bieden. In de toekomst verwacht Vetinal als te willen upgraden naar Magento 2.

In verband met de verschillende doelgroepen van Vetinal, particuliere, zakelijke en XL klanten, is er gekozen voor prijzen, verzend- en betaalopties per klantgroep. Per doelgroep krijg je dus mogelijkheden te zien, wat de webshop relevant maakt voor alle doelgroepen.

Magento Receptenmodule
Voor de webshop is een maatwerk receptenmodule gebouwd. Deze module biedt de optie aan een dierenarts om recepten aan te schrijven aan cliënten. Deze cliënten krijgen een uitnodiging voor de Vetinal webshop en na inloggen zien zij hun recept klaarstaan. De recept bevat een officiële handtekening van de dierenarts en er kan met 1 klik besteld worden.

 

Magento AFAS koppeling
Voor het koppelen van de producten is een integratie gemaakt met AFAS. Alle producten worden ingeladen vanuit AFAS, omgebouwd naar de Magento structuur en geplaatst in de juiste categorie met de bijbehorende attributen. Telkens wanneer er een product in AFAS gewijzigd wordt (of een product niet meer leverbaar is), wijzigt dit ook in Magento.

Wanneer één of meerdere producten besteld worden in de webshop, wordt de order ook doorgestuurd naar AFAS. De orders worden hier met de juiste status neergezet, zodat ze verwerkt en verstuurd kunnen worden.

De AFAS koppeling zorgt voor een efficiënte afhandeling van de producten, de voorraad en de verwerking van de bestellingen.

Magento DHL koppeling
Voor de verzending is er een koppeling gemaakt met DHL Easyship. Vanuit Magento worden de orders geconverteerd naar een CSV waarin alle klant- en besteldata staat. Deze CSV wordt automatisch geplaatst op een locatie waar het bestand gedownload kan worden.

De CSV kan ingelezen worden in DHL en producten kunnen verzonden worden!

Magento SEO
Voor de verzending is er een koppeling gemaakt met DHL Easyship. Vanuit Magento worden de orders geconverteerd naar een CSV waarin alle klant- en besteldata staat. Deze CSV wordt automatisch geplaatst op een locatie waar het bestand gedownload.

Bewezen resultaat
Al meer dan 6 jaar ontwikkelt Creative ICT onderscheidende oplossingen voor haar klanten.