Vetinal webshop | E-commerce Case | Maatwerk Magento webshop
Van Concrete 5 webshop naar Magento webshop

Vetinal is een online apotheek voor dieren. Met haar grote aanbod aan genees- en gezondheidsproducten voor o.a. honden, paarden en katten geeft Vetinal dierenliefhebbers een online assortiment dat snel beschikbaar is. Vetinal werkt nauw samen met veel dierenartsen. Vetinal is een voorloper in haar segment en levert haar producten binnen één werkdag bij haar klanten af.

Creative ICT heeft Vetinal in een nieuwe jasje gestopt en ervoor gezorgd dat de techniek future proof. De oude webshop is omgebouwd van Concrete 5 naar Magento, gezien de uitgebreide mogelijkheden die het platform biedt en de gewenste boekhoudkoppeling met AFAS.

Magento DHL koppeling

Voor de verzending is er een koppeling gemaakt met DHL Easyship. Vanuit Magento worden de orders geconverteerd naar een CSV waarin alle klant- en besteldata staat. Deze CSV wordt automatisch geplaatst op een locatie waar het bestand gedownload kan worden. De CSV kan vervolgens ingelezen worden in DHL en producten kunnen verzonden worden.

Met de DHL koppeling kan Vetinal snel nieuwe orders verzenden via DHL EasyShip. Er is niet langer knip-en-plak werk nodig vanuit Magento orders.

Magento AFAS koppeling

Voor het koppelen van de producten is een integratie gemaakt met AFAS. Alle producten worden ingeladen vanuit AFAS, omgebouwd naar de Magento structuur en geplaatst in de juiste categorie met de bijbehorende attributen. Telkens wanneer er een product in AFAS gewijzigd wordt (of een product niet meer leverbaar is), wijzigt dit ook in Magento.

Wanneer één of meerdere producten besteld worden in de webshop, wordt de order ook doorgestuurd naar AFAS. De orders worden hier met de juiste status neergezet, zodat ze verwerkt en verstuurd kunnen worden. De AFAS koppeling zorgt voor een efficiënte afhandeling van de producten, de voorraad en de verwerking van de bestellingen.

B2B Magento webshop & Receptenmodule

Vetinal heeft 2 verschillende doelgroepen; Zakelijk & XL. Beide klantgroepen kennen verschillende wensen en prijslijsten. Per doelgroep worden er automatisch andere prijzen, verzendopties en betaalmogelijkheden getoond.

Voor de paardenartsen is een maatwerk receptenmodule gebouwd. Deze module biedt de optie aan een dierenarts om recepten aan te schrijven aan cliënten. Deze cliënten krijgen een uitnodiging voor de Vetinal webshop en na inloggen zien zij hun recept klaarstaan. De recept bevat een officiële handtekening van de dierenarts en er kan met 1 klik besteld worden. Ook kunnen er actuele wijzigingen en logs worden toegevoegd aan het recept.

Creatieve projecten

Bekijk hier een overzicht van onze meest recent opgeleverde projecten

7+
Jaar ervaring
20+
Creatieve specialisten
400+
Klanten
800+
Projecten