Creative ICT produceert film en motion op maat, zoals:
Bedrijfsfilms, brandfilms, presentatiefilms, explainimations en instructiefilms

FILM & MOTION

stuur ons een uitdaging →

-

-

WAAROM HEB IK FILM NODIG?

Een goede bedrijfsfilm presenteert een bedrijf overtuigend en maakt impact op de kijker.

In een bedrijfsfilm kan een bedrijf de kijker een kijkje geven achter de schermen. De kijker ziet de locaties en de mensen achter het bedrijf. Dit maakt het bedrijf menselijk. Een bedrijfsfilm duurt idealiter tussen de 60 en 120 seconden en is bedoeld om in korte tijd interesse te wekken bij de kijker die het bedrijf nog niet kent.

Een goede brandfilm presenteert het merk en laat zien waar het merk voor staat.

Waar een bedrijfsfilm al snel gaat om hoe je locatie eruit ziet en welke mensen er werken, gaat een image/brandfilm meer over de boodschap die je als bedrijf wilt uitdragen. Het geeft de sfeer, visie en cultuur van jouw merk weer.

In een goede testimonial overtuigd jou klant de wereld dat jij goed bent in wat je doet.

Om je bedrijf of product te promoten kun je natuurlijk jezelf aanprijzen. Toch komt het sterker over als een klant zijn positieve ervaringen verteld over jou bedrijf of product. Dit is minder subjectief en komt geloofwaardiger over. Vaak zijn dit meerdere films van meerdere klanten die deel uitmaken van een campagne.

Een goede explainimation presenteert het proces of de uitleg omtrent een bepaalde dienst of product.

Animatie is een goede manier om relatief ingewikkelde processen of producten uit te leggen. Door animatie kun je een product of proces d.m.v. bijvoorbeeld icoontjes volledig ontleden en op een overzichtelijke manier duidelijk maken. Een combinatie van film en animatie is natuurlijk ook mogelijk.

Een goede sfeerimpressie duurt niet te lang, maar geeft de hoogtepunten weer

Een sfeerimpressie is een kort filmpje dat een samenvatting geeft van bijvoorbeeld een bijeenkomst, een zakenborrel, een beurs, expositie of showcase. Deze film duurt meestal tussen de 45 en 120 seconden.

Een goede Instructiefilm verduidelijkt op persoonlijke wijze een product, handeling of proces.

Bij een instructiefilm laat je zien hoe een product werkt of hoe een handeling moet worden verricht. In deze film heb je de ruimte om in te gaan op details. Deze film hoeft niet perse te overtuigen of te verkopen, het moet vooral op een duidelijke manier uitleg geven van het product of de dienst die je aanbied. De duur van een instructiefilm ligt meestal tussen de 1 en 3 minuten.

VIDEO CASES

-

-

PROCES

Creative ICT werkt met een gestroomlijnd proces voor het realiseren van films & animaties

kennismaking en intakegesprek

Voor we starten met het maken van een film maken we eerst kennis en nemen we een intake af. Hierin moet duidelijk worden wat de behoefte is en welke vorm van film zich hier het beste voor leent. Op basis van deze intake stellen we een filmplan samen.

01

concept, storyline en script

Als het filmplan is goedgekeurd starten we met het bedenken van het concept, de storyline en het script. We kijken welke cast, crew en voice-overs er nodig zijn voor de film en beschrijven alles in een document. Ook de muziek zal vaak voor het filmen al bepaald worden. 

02

feedback verwerking en oplevering

Zodra de eerste versie van de film klaar is sturen we een preview op. Op deze versie kan feedback gegeven worden. Zodra al deze feedback is doorgevoerd en iedereen tevreden is volgt de oplevering van het eindproduct. Dit is het product dat gedeeld kan worden met je publiek!

04

ERVARINGEN

-

De kracht van CreativeICT is de ‘full service’ aanpak. Onze branding is erg krachtig, van logo tot webshop, films, visuals en de hele productlijn.
Dit hadden we niet met een andere agency kunnen doen.

- RICK ROSBERG, CEO FERM / VONROC

Voor Damsté advocaten & notarissen hebben wij een grote videocampagne mogen voeren met een brandfilm, sfeerimpressies, testimonials en branchefilms.

Voor Vonroc hebben wij het volledige branding traject mogen verzorgen, inclusief een contentpakket en brandfilm. De films zijn ingezet voor de online marketing binnen Europa.

Voor Rabobank Enschede-Haaksbergen zijn wij betrokken bij de videoproducties voor "Urban Farming", een samenwerking tussen Rabobank en locale horeca.

Voor VDM Cars hebben wij een brandfilm en een bedrijfsfilm mogen produceren. Voor de brandfilm waren wij verantwoordelijk voor het hele traject, van script tot uitvoering.

online videomarketing

Je kunt een geweldige film hebben, maar als niemand deze ziet heb je er natuurlijk niets aan. Door onze videomarketing strategie kunnen wij ervoor zorgen dat je video door de juiste doelgroep bekeken wordt. Wij maken hierbij gebruik van verschillende social media platformen als Facebook, LinkedIn, Instagram en Youtube.

05

→    2 dagen content draaien

→    1 lange edit van 120 seconden

→    2 medium edits van 60 seconden

→    10 korte edits van 10 seconden

-

voorbeeld

Om een merk of product goed in de markt te zetten heb je meer nodig dan 1 film

Bij langdurige campagnes heb je veel content nodig om zo ook veel online te kunnen posten op je kanalen. In dit geval is het aan te raden om in een keer veel content te maken van het merk of product zodat er met deze content verschillende films gemaakt kunnen worden voor de verschillende kanalen. Zo kun je in een keer veel content draaien zodat je daarna voor een jaar lang aan content hebt die geplaatst kan worden.

Met deze constructie zou je bijvoorbeeld uit 2 dagen content draaien genoeg films halen om een jaar lang elke maand unieke content online te posten.

voordelen

→    veel content voor frequente plaatsing

→    1 shoot, dus relatief goedkoper

→    alle films in dezelfde sfeer

→    alle films met zelfde crew en acteurs

-

Meer informatie →

draaidagen en montage

Op basis van het uitgebreide filmplan en het script plannen we draaidagen in waarop we gaan filmen. Als alle scenes gefilmd zijn starten we de montage. In de montage zoeken we de beste takes uit, monteren we de beelden op de muziek, bewerken we de kleuren en monteren we de muziek en voice-overs.

03

Start een project →

Creative ICT

M.H. Tromplaan 3

7511 JJ Enschede

085 - 4011069

info@creativeict.nl

resultaat gericht

full service

digital agency

office

contact

let's get social

Meer informatie →Meer informatie →Meer informatie →Meer informatie →Meer informatie →Meer informatie →

SAY HI

stuur ons je uitdaging →neem contact op