Magento 2 webshop

Migreer nu naar Magento 2 en profiteer van alle performance, SEO, beheer en B2B voordelen.

Waarom kiezen voor een Magento 2 webshop

Magento 2 biedt u meer gebruiksvriendelijkheid die kan helpen bij het bouwen van een e-commerce oplossing zonder grenzen. Alle tools of extensies in de achterkant,. Zoals automatisering en management van de orders, verkopen, verzending, voorraad, de rapportage per product(groep) en orders voorzien in het gebruikersgemak en maken de ervaring van Magento 2 optimaal. Magento 2 biedt een e-commerce ecosysteem, die overal in voorziet.

Waarom kiezen voor Magento 2

Een Magento 2 webshop biedt veel mogelijkheden om de performance van de webshop te optimaliseren, ook is de basis voor SEO een stuk sterker gemaakt. De snelheid van Magento 2 is standaard al zo’n 20% beter dan Magento 1. Daarnaast zijn de opties voor uitbreiding naar andere landen bij een Magento 2 webshop tevens versimpeld.

Een andere belangrijke verbetering in het Magento 2 platform, is dat de responsive technologie meer gericht is op mobiel. In een tijd waar gemiddeld meer dan 50% van de e-commerce klanten via mobiel komt, biedt dit een voorsprong op concurrenten. De structuur en tevens de ontwikkelmogelijkheden voor mobiel zijn zeer uitgebreid.

Magento 2 voor B2B webshops

Magento 2 heeft sinds Magento 2.2 veel B2B functionaliteit standaard beschikbaar gemaakt in haar platform. Magento is erg actief in het bedenken en implementeren van deze features, wat ervoor zorgt dat bedrijven met een B2B focus voorop lopen in de markt, wanneer ze Magento 2 gebruiken.

Een aantal handige features die Magento 2 biedt;

 • Verwerking en beheer van offerte-aanvragen
 • Verschillende gebruikersrollen en subgebruikers
 • Gepersonaliseerde collectie van producten
 • Promotie op klant(groep) niveau
 • Quick-order functionaliteit
 • Re-order functionaliteit en bulkbestellingen
 • Optimale order- en voorraadmanagement

Gebruiksvriendelijke check-out in Magento 2 webshops

Het check-out proces van Magento 2 is logischer en meer gestroomlijnd. Het is voor een (potentiële) klant makkelijker en sneller om een bestelling te plaatsen. De check-out kan van begin-tot-eind geoptimaliseerd worden en bevat minder stappen dan in Magento 1. De ervaring laat zien dat de check-out beter converteert dan de oude check-out van Magento.

Magento 2 one step checkout
Bij Creative ICT implementeren we in de meeste gevallen een one-step-checkout

Betere admin interface in Magento 2

Het beheerpaneel van Magento 2 is extreem verbeterd ten opzichte van Magento 1. Met een Magento 2 webshop wordt veel tijd bespaard in het managen van de shop. De back-end is veel intuïtiever, waardoor het beheerpaneel sneller eigen gemaakt kan worden.

De admin van Magento 2 kan geconfigureerd worden naar eigen smaak, zodat de eerstvolgende keer dat gebruikers inloggen, direct de juiste informatie zichtbaar is. Elk admin gedeelte kan gepersonaliseerd worden per gebruiker, wat de productiviteit verhoogd bij het managen van producten, orders en klantdata. Producten aanmaken in het beheerpaneel van Magento 2 biedt 4x snellere product import opties, vergeleken met Magento 1.

Magento 2 webshop admin interface
Voorbeeld Magento 2 beheerpaneel

Magento 2 integratie met externe platformen

Magento 2 biedt veel mogelijkheden om te integreren met externe platformen. Veel integraties zitten standaard al in Magento 2, wat tijd bespaart en efficiëntere koppelingen toelaat in de ontwikkeling van een Magento 2 webshop.

Magento 2 webshop migratie

De migratie naar Magento 2 kan voor veel bedrijven een grote verandering zijn, die ze graag zo lang mogelijk uitstellen. De Magento 1 webshop moet opnieuw gebouwd worden in Magento 2, de performance is in Magento 1 door veel tijd en moeite optimaal ingericht, Magento 2 versies en/of extensies zijn nog niet stabiel. Ook kan kostenoverweging een rol spelen.

Met de komst van Magento 2.2 is de 100% stabiele versie van Magento 2 een feit. Een Magento 2 webshop kan nu optimaal draaien in combinatie met veel stabiele Magento 2 extensies, waarvan de meeste aanwezig zodat de stap van M1 naar M2 gemaakt kan worden.

Magento 2 webshop ontwikkeling

Magento 2 migratie stappenplan

Wilt u een Magento 2 webshop laten maken? Door de hoeveelheid Magento 2 migratie aanvragen die Creative ICT van zowel bestaande als nieuwe klanten heeft gekregen, hebben we een speciaal Magento 2 migratie stappenplan gepubliceerd. Op de pagina is er ook de mogelijkheid om een Magento 2 migratie whitepaper te downloaden.

Creative ICT heeft een eigen migratietool ontwikkeld, zodat alle categorieën, producten en attributen feilloos overgaan van uw Magento 1 webshop naar uw Magento 2 webshop.

Optimaliseren van de e-commerce strategie

Bij de ontwikkeling van een Magento 2 webshop, verzorgt Creative ICT graag een aantal brainstormsessies waarin de volgende zaken naar voren komen;

 • Wat is het doel van de Magento 2 webshop?
 • Welke doelgroepen kent de Magento 2 webshop?
 • Welke user persona’s horen hierbij?
 • Hoe krijgen bovenstaande ‘personen’ een plek in de Magento 2 webshop?
 • Wat is de gewenste indeling van het menu?
 • Wat is de gewenste indeling van de pagina’s en schermen?
 • Welke kanalen zijn interessant voor de Magento 2 webshop?
 • Wat is de strategie voor deze kanalen?

Het eindresultaat is een online strategie document, die dient als roadmap voor de ontwikkeling van de Magento 2 webshop. Nu kan gestart worden met de wireframes en designs.

Magento 2 webshop wireframe en strategie

Nieuwe energie met een Magento 2 webshop design

Op basis van het online strategie document worden de alle pagina’s en schermen geschetst in interactieve wireframes. Hierbij wordt rekening gehouden met de user persona’s en de relevantie voor deze doelgroep. Ook wordt er gekeken naar de beste inrichting voor de zoekmachines.

Na het bespreken, evalueren en aanpassen van de wireframes, kan gestart worden met de designs, die in de huisstijl van uw bedrijf ontworpen worden. Alle pagina’s en schermen worden hierin meegenomen, zodat de gehele customer journey doorgeklikt kan worden.

Ontwikkeling van de Magento 2 webshop

Zodra de designs akkoord zijn bevonden, kunnen de Magento 2 webshop templates gebouwd worden door de Magento developers. De developers van Creative ICT houden zich aan strikte security, snelheid en SEO eisen. Afhankelijk van het migratieplan worden een reeks aan Magento 2 extensies geïnstalleerd en geconfigureerd. Ook worden eventuele maatwerk onderdelen gebouwd en geïmplementeerd.

Magento 2 webshop SEO en design

Creative ICT verzorgt graag uw Magento 2 webshop migratie

Creative ICT bestaat sinds 2010 en heeft ruime ervaring in de e-commerce branche. U kunt rekenen op een kwalitatieve Magento 2 migratie, waarbij vooraf een migratieplan geschreven worden om de migratie optimaal te laten verlopen en een effectieve online strategie geschreven wordt om de Magento 2 webshop succesvol te maken.

Ga nu Succesvol Online

Wij nemen binnen 1 werkdag contact op

Bas Janssen
Founder & CEO
085 - 4011 069
Creatieve projecten

Bekijk hier een overzicht van onze meest recent opgeleverde projecten

9+
Jaar ervaring
20+
Creatieve specialisten