Magento B2B webshop met de B2B suite van Magento 2 Commerce

Kies voor een Magento B2B webshop, om uw B2B klanten optimaal te kunnen bedienen.

Magento 2 webshop vanaf € 9.500

De perfecte basis voor B2B webshops

Magento 2 is een compleet nieuwe versie van het originele Magento. Het software programma voor webshops heeft een metamorfose ondergaan waarin de wensen van veel klanten gehoord zijn. Bepaalde B2B features waren al aanwezig in Magento 1. In Magento 2 zijn de B2B mogelijkheden nog uitgebreider. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Circa 93% van de business-to-business kopers geeft voorkeur aan het kopen via een online omgeving, waar de informatie direct inzichtelijk is en producten direct beschikbaar zijn. B2B klanten verwachten tegenwoordig een B2B webshop die bijna net zo gebruiksvriendelijk is als een B2C webshop.

Magento is een B2B kampioen genoemd in The Forrester Wave.

Mocht er toch een specifieke functionaliteit missen, dan wij er om deze voor jou te bouwen. Dat maakt Magento 2 de perfecte basis voor een B2B webshop.

Meer B2B functies met de Magento 2 Commerce B2B suite

Magento is er in een gratis variant (Open Source) en in een betaalde variant (Commerce). Ook d Open Source variant biedt simpele B2B faciliteiten, maar dat is niet vergelijken met de Commerce variant. Wij werken dan ook graag met deze B2B software, omdat Magento 2 Commerce out-of-the-box een enorm scala aan B2B functionaliteiten biedt.

Een aantal B2B functionaliteiten die Magento 2 Commerce biedt:

  • Bedrijfsaccounts waar klanten zelf inzicht hebben in bestelhistorie en betalingen
  • Bevoegdheden per account en per persoon beheren
  • Klantspecifieke producten en prijzen instellen
  • Real-time voorraadbeheer
  • Responsive design voor het gebruik op mobiele apparaten
  • Goede koppeling met jouw ERP-systemen
  • (Onderhandelbare) offerte aanvragen eenvoudig afhandelen
  • Snel bestellen met SKU-nummers
  • Diverse betaalmogelijkheden zoals creditcard en op factuur betalen
  • Bedrijfskredieten instellen en beheren

De B2B suite van Magento 2 is zeer uitgebreid en biedt veel functionaliteiten die een B2B webshop nodig heeft. Zo kun je in het systeem onderhandelen over een offerte waarna de klant direct kan bestellen in de webshop. De klant kan zijn bestelling volgen, zijn bestelgeschiedenis inzien en eenvoudig een herhaalbestelling doen. De bevoegdheden en wat een specifiek persoon te zien krijgt in de webshop, heb je helemaal zelf in de hand.

Optimale afhandeling van offertes

Magento biedt een slimme oplossing voor het verwerken en beheren van offerte-aanvragen. De prijs kan op snelle wijze overlegd worden met de B2B klant. Het proces kan plaatsvinden in Magento of met behulp van de Magento API gekoppeld worden met een extern susteem. De geavanceerde workflow helpt erbij om de offertes via een responsive en aantrekkelijke manier te laten verlopen, wat de conversie ten goede komt.

Magento B2B - offerte

Magento B2B webshop - offerte

B2B webshop rechten: Gebruikersrollen en subgebruikers

Met Magento is alles aanwezig om meerdere merken, partners, klantgroepen, gebruikers en subgebruikers te managen. Uw klanten kunnen hun klanten beheren en verschillende kopers inrichten met speciale rollen en rechten. Ze kunnen ook offertes volgen, order historie inzien en krediet online bijhouden. Alles is online beschikbaar, wat telefoongesprekken zal verminderen.

B2B rechten

Efficiënt B2B webshop orders verwerken

Magento voorziet in snelle en fijne bestelopties. Kopers kunnen efficiënt orders plaatsen met behulp van SKU’s, CSV upload, of het kiezen uit voorgemaakte lijsten. Uw sales team kan klanten helpen bij het plaatsen van een order en kan de offertes, kortingen en klanthistorie volgen.

krediet B2B magento shop

Gepersonaliseerde collectie voor B2B klanten

Met Magento als B2B webshop kunt u rekenen op een gepersonaliseerde catalogus voor uw B2B klanten. Speciale collecties en prijzen, verschillende per klant. Kies daarnaast ook per klant welke betaalopties beschikbaar moeten zijn.

B2B prijzen

PIM integratie met uw B2B webshop

Magento biedt veel opties om uw B2B webshop te integreren met een PIM systeem. Hierdoor kunt u uw productdata en online kanalen efficiënt beheren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Akeneo of PIMCore. Creative ICT kan je gericht adviseren over de voordelen.

Pim Akeneo Magento

B2B webshop analytics

Met Magento krijgt u inzicht in de nodige B2B analytics, om conclusies te trekken en te kunnen optimaliseren. Bijvoorbeeld door te kijken welke klantgroepen welke producten het meest bestellen.

B2B Magento webshop analytics scherm

Maatwerk B2B features

Naast deze standaard functionaliteiten van de Magento 2 Commerce B2B suite heb je bij ons de mogelijkheid aanvullende wensen en eisen in de webshop te bouwen. Wij werken sinds 2010 met Magento en hebben al honderden webshops gebouwd met deze software, dus we mogen onszelf gerust specialist noemen op dit gebied. Samen met jou kijken we welke functionaliteiten je nodig hebt, of de B2B suite deze ondersteunt of dat we deze zelf voor je gaan bouwen. Binnen een korte tijd is de B2B webshop klaar en volledig geoptimaliseerd op het gebied van User Experience, SEO en conversie.

Migreer naar Magento 2 en profiteer van de voordelen voor B2B

Ben jij benieuwd of Magento 2 Commerce jouw de mogelijkheden kan bieden die jij zoekt? Wil je meer weten over de migratie naar Magento 2? Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Bij Creative ICT is ruime ervaring aanwezig met Magento B2B webshop. Een business-to-business webshop vraagt een bepaalde benadering, waar Creative ICT actief bij kan ondersteunen. U kunt rekenen op een doelgerichte B2B strategie voor uw webshop, met maximale conversie.

Wil je meer informatie over het migreren naar Magento 2 met je B2B webshop of het starten van een B2B webshop? Vraag een Magento 2 Commerce demo aan of neem contact met ons op!

Ga nu Succesvol Online

Wij nemen binnen 1 werkdag contact op

Bas Janssen
Founder & CEO
085 - 4011 069
Creatieve projecten

Bekijk hier een overzicht van onze meest recent opgeleverde projecten

9+
Jaar ervaring
20+
Creatieve specialisten